Pri požiari v kežmarskom Oktane sa zranili dvaja ľudia, jeden ťažko

29.10.2007 Kežmarok

Kežmarok 29. októbra (TASR) - Pri požiari v spoločnosti Oktan v Kežmarku sa dnes zranili dvaja ľudia, z nich jeden ťažko. Pracovník firmy, ktorý utrpel ľahšie zranenia, je hospitalizovaný v kežmarskej nemocnici, ...
Pri čistení nádrže na benzín došlo k vznieteniu výparov, pričom plamene zasiahli dvoch pracovníkov. Na mieste zasahovali hasiči z Kežmarku s dvoma cisternami a jedna cisterna prišla na výpomoc z Popradu.
Riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku Erich Lauf pre TASR uviedol, že k materiálnym škodám nedošlo, oheň zlikvidovali v priebehu 15 až 20 minút. Keďže v blízkosti firmy sídli Združená stredná umelecká škola, riaditeľka preventívne poslala 250 žiakov domov. Evakuovaná bola aj administratívna budova firmy Oktan.
"V súčasnosti vyšetrovatelia zisťujú iniciačný zdroj, teda prečo došlo k požiaru. Nádrž sme ochladzovali, takže sú v nej zvyšky benzínu a vody, ktoré musí špecializovaná firma pod dohľadom ekologicky zlikvidovať, " priblížil situáciu Erich Lauf. Dodal, že v Oktane za ostatných 30 rokov požiar nezaznamenali.
Vedenie spoločnosti sa k situácii nevyjadrilo.
Kežmarský primátor Igor Šajtlava netajil prvotné obavy potom, ako dostal informáciu o požiari v Oktane. Firma sídli v blízkosti školy a ďalších objektov. Podľa hasičov vzdialenosť vyhovuje predpisom. Zámerom vedenia mesta je v budúcnosti presťahovať Združenú strednú umeleckú školu do uvoľnených kasární, kde magistrát plánuje vytvoriť študentské mestečko.
 

Vyberte región